057 42 20 67Maak afspraak

Isolatie


Een goed geïsoleerd huis bekom je door de juiste isolatiematerialen op de juiste manier toe te passen in je hele huis. 

We helpen u graag met het juiste advies.

Dakisolatie


PUR-dakisolatieplaten of PIR-dakisolatieplaten

De isolatiepanelen uit PUR-PIR zijn zeer licht- en drukvast en bieden een hoge isolatiewaarde bij een lage isolatiedikte. 

Zowel voor de isolatie van hellende als platte daken zijn de PUR-dakisolatieplaten of PIR-dakisolatieplaten uiterst geschikt.

Geen dampscherm nodig

Isolatietape is wel nodig

Glaswol

In de minerale wol bestaan er 2 soorten; glaswol en rotswol. 

Deze worden geplaatst tussen de spanten of kepers van het dak. En afgewerkt met een dampscherm.

Beide zorgen ook voor akoestische voordeel. 

Spouwisolatie


De meeste gevels bestaan uit twee muren met een luchtspouw ertussen. Oorspronkelijk dient een spouw om regendoorslag van de buiten- naar de binnenmuur te voorkomen. 

Tegenwoordig wordt die ruimte opgevuld met isolatie, niet alleen om je wooncomfort te verhogen, maar ook om vochtproblemen te vermijden.

PUR-isolatieplaten of PIR-isolatieplaten

De isolatiepanelen uit PUR-PIR zijn zeer licht- en drukvast en bieden een hoge isolatiewaarde bij een lage isolatiedikte.
Zowel voor de isolatie van hellende als platte daken zijn de PUR-isolatieplaten of PIR-isolatieplaten uiterst geschikt.


Vloerisolatie


PUR-isolatieplaten of PIR-isolatieplaten

De PUR-PIR isolatieplaten zijn drukvast en geschikt voor plaatsing boven de betonvloer. Deze vaste isolatieplaten vragen een vlakke ondergrond en worden geplaatst op de uitvullingslaag van de technieken. Om te voorkomen dat bouwvocht kan binnendringen in de isolatielaag, zorgen we voor een PE-folie onder en boven de isolatie. De PUR-PIR isolatieplaten zijn aan beide zijden bedekt met een dampdichte alu-laag. Kieren en spleten worden gedicht met isolatieschuim.

Vloerisolatieplaten XPS-EPS

XPS-EPS vloerisolatieplaten zijn uitermate geschikt om te plaatsen onder de draagvloer. Ze zijn heel drukvast en kunnen dus heel wat gewicht dragen. XPS of EPS-platen zijn bovendien vochtbestendig.
Het biedt ook goede isolatiewaarden, is erg druk- en vormvast en vlamdovend. Erg geschikt dus om vochtige omgevingen zoals kelderwanden en vloeren mee te isoleren.

Isolcab

De lichte mortel ISOLCAP is bedoeld om constructies lichter te maken (hij is ongeveer 85 % lichter dan gangbaar beton), om bij nieuwbouw en renovatie allerhande soorten bestaande ondergronden in flatgebouwen of eengezinswoningen te isoleren en ze thermisch en akoestisch te behandelen. Hij is tevens geschikt als ondergrond voor uiteenlopende vloerbedekkingen, als isolerend mortelbed en onderlaag, om niveauverschillen weg te werken, om hellingen aan te leggen, als thermische isolatie en akoestische isolatie tegen contactgeluiden en voor allerhande uitvullingen...

 

 

Geluidisolatie


Geluidsisolatie kan voor 2 redenen toegepast worden:

- Geluid weren van buitenaf of van naast-, boven- of onderliggende appartementen

- Een betere akoestiek in de ruimte te creëren

Isolatietoebehoren


Alle toebehoren voor het plaatsen van isolatie kunt u bij ons terugvinden. Van kitten tot tapes en van een dampscherm tot isolatiemes. 

Kortom, alles om het isolatiemateriaal zorgvuldig te plaatsen voor optimale thermische en akoestische isolatie.


Onze merken van Isolatie


Wij bieden kwaliteitsmaterialen met knowhow en excellente service

Ons bedrijf

Binnen deze afdeling van Bouwmaterialen Samyn vindt u een zeer brede waaier aan materialen. Kort samengevat, alles wat zich aan of rond een woning of gebouw kan bevinden, wordt door ons aangeboden. We hebben een uitgebreid gamma aan bouwmaterialen op stock, zowel voor afhaling als voor levering en we richten ons zowel naar aannemers als particulieren.
Openingsuren Afhalingen

Maandag t.e.m. vrijdag:
van 7u00 - 12u00 en van 13u tot 17u00
Zaterdag:
van 7u00 - 12u00 (namiddag gesloten)
Stabilisé en droge beton: 7u00 - 11u30
Zaterdagnamiddag is de centrale niet open.
Openingsuren Toonzaal

Maandag t.e.m. vrijdag:
van 7u00 - 12u00 en van 13u00 - 17u00
Zaterdag:
van 7u00 - 12u00 en 13u30 - 16u30
Contact

Langemarkseweg 2
8904 Boezinge
België

Tel: 057 42 20 67